Zásady školní jídelny (13.71 kB)
Školní jídelna se řídí pravidly:
- Vaříme výhradně z čerstvých potravin
- Neupravujeme pokrmy z polotovarů
- Vývary zpracováváme výhradně z masa a kostí
- Nakupujeme kvalitní ryby s certifikací, nezpracováváme rybu Pangasius
- Omezujeme solení, kořeníme převážně bylinkami
- Nabízíme strávníkům regionální suroviny
- Ovoce odebíráme převážně z českých sadů
- Upřednostňujeme suroviny českých výrobců
- Dodržujeme spotřební koš
- Potraviny zpracováváme moderními technologickými úpravami
- Upřednostňujeme jiné technologické úpravy než je smažením
- Mléčné výrobky obohacujeme čerstvým ovocem, pudinkem
- Zařazujeme do jídelníčků neustále nové, méně známé pokrmy
- Zpracováváme všechny druhy luštěnin, obilovin a těstovin na trhu
- Jídelna nakupuje kvalitní semolinové těstoviny
- Jídelna dodržuje tradice v gastronomii - Svatomartinská husa, Masopustní hody, Vánoční, Velikonoční menu
- Poskytujeme 3 druhy nápojů s minimálním obsahem cukru (teplý nápoj, s obsahem dužiny, vodu)
- Zařazujeme nové trendy ve výživě mladé generace v souladu se zdravým životním stylem
- Poskytujeme strávníkům možnost výběru ze dvou druhů jídel